0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out

Kandelaar

Ontwerper Christian Kocx: ‘Het vouwen van de kandelaar bleek een grote puzzel. Hoe buig ik een plaat metaal tot een functionele kaarsenhouder die er ook mooi uitziet?’

Kandelaar

Ontwerper Christian Kocx: ‘Het vouwen van de kandelaar bleek een grote puzzel. Hoe buig ik een plaat metaal tot een functionele kaarsenhouder die er ook mooi uitziet?’

Potlood en veel karton
Hij maakte eindeloos veel schetsen en ontelbare kartonnen modellen om de kandelaar haar huidige vorm te geven. Designer Christian Kocx wilde met de archetypische vorm een knipoog geven aan de blaker – de lage kaarshouder uit de vorige eeuw met platte voet die meestal werd voorzien van een oogvormig handvat. Christian heeft verschillende blakers vergeleken en bekeken om te zien wat de overeenkomsten zijn en wat de essentie is. Door deze elementen in het ontwerp te verwerken is een eigentijds design ontstaan. Het handvat heeft een sierlijke maar strakke, ronde vorm gekregen.

Flinke puzzel
Het ontwerp van de kandelaar oogt simpel, maar is niet eenvoudig in elkaar te zetten. Christian gebruikt voor het design een vlakke plaat die gebogen moet worden. Een flinke puzzel: de kandelaar moet niet alleen stevig en functioneel zijn, maar ook goed in elkaar zitten en er mooi uitzien. Door te zorgen dat de restvormen, die overblijven na het vouwen, onderdeel uitmaken van het ontwerp, krijg je een passend geheel. Om de kandelaar daadwerkelijk te kunnen maken heeft Christian samen met het productieteam een stuk gereedschap ontwikkeld.

De kandelaar van Mooi Goed is leverbaar in vier kleuren.

Een flinke puzzel: de kandelaar moet niet alleen stevig en functioneel zijn, maar ook goed in elkaar zitten en er mooi uitzien.

Wie zijn wij

mooi-goed-pasfoto-grijs

Visie
Ik geloof dat je met passie en eenvoud mensen kunt raken. Met mijn passie voor materialen en vormgeving wil ik mensen bewust laten stilstaan bij de schoonheid en eenvoud van de dagelijkse dingen. Kijk om je heen en je ziet de mooiste dingen in vormen, kleuren. Als designer word ik elke dag verrast door deze dagelijkse dingen.

Mooi Goed Collectie
Voor mij is industriële vormgeving meer dan alleen design. Natuurlijk moeten een product mooi zijn, maar ik vind het vooral belangrijk dat het puur, eerlijk en oprecht is. Het moet direct duidelijk zijn waarvan het gemaakt is, hoe het in elkaar zit en waarvoor je het kunt gebruiken. Hierbij is de waan van de dag niet belangrijk, de ontwerpen zijn allemaal tijdloos met een leuke knipoog.
De Mooi Goed collectie bestaat uit kapstokken, klokjes, kandelaars en boekenplank steunen gemaakt van mat gelakt metaal. Omdat ik vind dat design oprecht moet zijn, laat ik de productie van de Mooi Goed collectie in eigen beheer uitvoeren in Nederland. Zo kan ik de productie goed in de gaten houden om de hoge kwaliteit te garanderen.

Over mij
Mijn naam is Christian Kocx en ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in het centrum van Turnhout in België. In 2006 studeerde ik af aan de bekende Design Academy Eindhoven. Direct daarna startte ik mijn ontwerpstudio Kocx Ontwerpen. Ik ontwerp voor diverse designmerken en mijn producten waren te zien op verschillende beurzen in Nederland zoals The Dutch Design Week en Inside Design. Ook internationaal is er belangstelling voor mijn ontwerpen met onder andere presentaties op Salone Del Mobile in Milaan. Mijn ontwerpen waren ook te zien in media als Eigen Huis en Interieur, Elle Wonen, Elle Mode, De Volkskrant, DPI magazine, Plaza Koti, Ideat, Objekt International en Abitare.