0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out

Taartenschaal

Ontwerper Christian Kocx: ‘Bij dit ontwerp wordt het collectieve geheugen aangesproken. De taartschaal is geïnspireerd op de papieren viltjes van vroeger. Herken je ze nog?’

Taartenschaal

Ontwerper Christian Kocx: ‘Bij dit ontwerp wordt het collectieve geheugen aangesproken. De taartschaal is geïnspireerd op de papieren viltjes van vroeger. Herken je ze nog?’

Nostalgie meets hedendaags design
Nostalgie meets hedendaags design: in de taartschaal van Mooi Goed komen verleden en heden samen. Ontwerper Christian Kocx spreekt met dit design het collectief geheugen aan door te refereren naar de witte papieren viltjes die vaak onder gebak te vinden zijn – wellicht herken je ze nog. Die papieren onderzetters verdwenen in de prullenbak. Zonde, vindt Mooi Goed. Christian ontwierp een hoogwaardig product van metaal, geïnspireerd op die ouderwetse, papieren viltjes. Zijn doel: het alledaagse weer bijzonder maken.

eenvoudig en tegelijkertijd uniek
In de collectie van Mooi Goed hebben alle producten dezelfde overeenkomst: ze zijn eenvoudig en tegelijkertijd uniek. Voor de taartschaal gebruikte de ontwerper een plaat metaal. De drie pootjes, waarop het plateau rust, worden gebogen. Doordat deze dezelfde vorm hebben als de rand van de schaal, vormt het een mooi geheel. De materiaalkeuze heeft Christian in samenspraak met de producenten bepaald. Zo streeft Mooi Goed ernaar continue bruikbare en verrassende designs op de markt te brengen.

De taartschaal van Mooi Goed is leverbaar in twee kleuren.

Christian ontwierp een hoogwaardig product van metaal, geïnspireerd op die ouderwetse, papieren viltjes.

Wie zijn wij

mooi-goed-pasfoto-grijs

Visie
Ik geloof dat je met passie en eenvoud mensen kunt raken. Met mijn passie voor materialen en vormgeving wil ik mensen bewust laten stilstaan bij de schoonheid en eenvoud van de dagelijkse dingen. Kijk om je heen en je ziet de mooiste dingen in vormen, kleuren. Als designer word ik elke dag verrast door deze dagelijkse dingen.

Mooi Goed Collectie
Voor mij is industriële vormgeving meer dan alleen design. Natuurlijk moeten een product mooi zijn, maar ik vind het vooral belangrijk dat het puur, eerlijk en oprecht is. Het moet direct duidelijk zijn waarvan het gemaakt is, hoe het in elkaar zit en waarvoor je het kunt gebruiken. Hierbij is de waan van de dag niet belangrijk, de ontwerpen zijn allemaal tijdloos met een leuke knipoog.
De Mooi Goed collectie bestaat uit kapstokken, klokjes, kandelaars en boekenplank steunen gemaakt van mat gelakt metaal. Omdat ik vind dat design oprecht moet zijn, laat ik de productie van de Mooi Goed collectie in eigen beheer uitvoeren in Nederland. Zo kan ik de productie goed in de gaten houden om de hoge kwaliteit te garanderen.

Over mij
Mijn naam is Christian Kocx en ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in het centrum van Turnhout in België. In 2006 studeerde ik af aan de bekende Design Academy Eindhoven. Direct daarna startte ik mijn ontwerpstudio Kocx Ontwerpen. Ik ontwerp voor diverse designmerken en mijn producten waren te zien op verschillende beurzen in Nederland zoals The Dutch Design Week en Inside Design. Ook internationaal is er belangstelling voor mijn ontwerpen met onder andere presentaties op Salone Del Mobile in Milaan. Mijn ontwerpen waren ook te zien in media als Eigen Huis en Interieur, Elle Wonen, Elle Mode, De Volkskrant, DPI magazine, Plaza Koti, Ideat, Objekt International en Abitare.