0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out

Wandhaken

Ontwerper Christian Kocx: ‘Elke aanpassing kan de illusie van een kleine tak verloren laten gaan. Het was een zoektocht om de juiste verhoudingen te vinden.’

Wandhaken

Ontwerper Christian Kocx: ‘Elke aanpassing kan de illusie van een kleine tak verloren laten gaan. Het was een zoektocht om de juiste verhoudingen te vinden.’

Eenvoudig en functioneel
Een ontwerp met smoel. Designer Christian Kocx liet zich voor de kapstokhaken van Mooi Goed inspireren door voetballende jongeren in het park: een van hen had zijn trui aan de tak van een boom gehangen. Inspiratie is overal, zo blijkt. Bij thuiskomst sloeg Christian direct aan het schetsen en legde daarmee de basis van het design. Het ontwerp van de kapstokhaken lijkt simpel, maar het koste de ontwerper veel denkwerk en eindeloos proberen met schaalmodellen om een optimale versie van het product te maken.

Samenwerken
Het buigen van metaal bleek een heikel punt: de takken moeten haaks op de stam staan. Door nauw samen te werken met het productieteam lukte het Christian een perfecte haak te fabriceren. Elk detail draagt bij aan de eindversie – zeker bij een product als dit. Een andere verhouding of afwijkende ronding heeft grote gevolgen voor het uiterlijk van het design. Doordat Christian tijdens het maakproces veel contact heeft met de producenten, kan Mooi Goed de kwaliteit van de kapstokhaken blijven garanderen.

De kapstokhaken van Mooi Goed zijn leverbaar in vier kleuren en worden verkocht als set van drie.

'Door nauw samen te werken met het productieteam lukte het een perfecte haak te fabriceren’

Wie zijn wij

mooi-goed-pasfoto-grijs

Visie
Ik geloof dat je met passie en eenvoud mensen kunt raken. Met mijn passie voor materialen en vormgeving wil ik mensen bewust laten stilstaan bij de schoonheid en eenvoud van de dagelijkse dingen. Kijk om je heen en je ziet de mooiste dingen in vormen, kleuren. Als designer word ik elke dag verrast door deze dagelijkse dingen.

Mooi Goed Collectie
Voor mij is industriële vormgeving meer dan alleen design. Natuurlijk moeten een product mooi zijn, maar ik vind het vooral belangrijk dat het puur, eerlijk en oprecht is. Het moet direct duidelijk zijn waarvan het gemaakt is, hoe het in elkaar zit en waarvoor je het kunt gebruiken. Hierbij is de waan van de dag niet belangrijk, de ontwerpen zijn allemaal tijdloos met een leuke knipoog.
De Mooi Goed collectie bestaat uit kapstokken, klokjes, kandelaars en boekenplank steunen gemaakt van mat gelakt metaal. Omdat ik vind dat design oprecht moet zijn, laat ik de productie van de Mooi Goed collectie in eigen beheer uitvoeren in Nederland. Zo kan ik de productie goed in de gaten houden om de hoge kwaliteit te garanderen.

Over mij
Mijn naam is Christian Kocx en ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in het centrum van Turnhout in België. In 2006 studeerde ik af aan de bekende Design Academy Eindhoven. Direct daarna startte ik mijn ontwerpstudio Kocx Ontwerpen. Ik ontwerp voor diverse designmerken en mijn producten waren te zien op verschillende beurzen in Nederland zoals The Dutch Design Week en Inside Design. Ook internationaal is er belangstelling voor mijn ontwerpen met onder andere presentaties op Salone Del Mobile in Milaan. Mijn ontwerpen waren ook te zien in media als Eigen Huis en Interieur, Elle Wonen, Elle Mode, De Volkskrant, DPI magazine, Plaza Koti, Ideat, Objekt International en Abitare.