Outfits

Zelf accessoires maken voor bij jouw outfit

De een is uiteraard van nature wat creatiever aangelegd dan de ander, maar je kunt mij niet wijsmaken dat ieder mens wel een minimaal staaltje creativiteit in huis heeft. En hoe leuk is het om dit soms even naar boven te kunnen halen. Hier voor jou wat tips om te experimenteren met het maken van accessoires die perfect passen bij jouw stijl.

Pimp je oude riem op met studs

Kom je niet zo handig uit de voeten met die oude naaimachine of het breien van een sjaal. No worries! Je moet de lat ook niet gelijk te hoog leggen voor jezelf. Begin eens met het pimpen van oude accessoires die je niet meer gebruikt, zoals een oude riem of pet. Koop bijvoorbeeld wat studs online of bij een speciaalzaak en bevestig deze op het accessoire naar keuze.

Maak je eigen hoofdband

Ben jij klaar voor het wat gevorderde werk? Dan is het maken van je eigen tricot haarband wat voor jou. Jij hebt vast nog wel een oud tricot t-shirt of ander kledingstuk liggen waar je niets meer mee doet. Hier kan je dus heel gemakkelijk hippe hoofdbandjes mee maken. Knip twee reepjes van 15 bij 55 centimeter van dit shirt af, vouw beide reepjes dubbel en speld deze over de lengte vast. Gebruik vervolgens een naaimachine om de reepjes tricot over de lengte vast te naaien. Klaar? Vouw de reepjes dan binnenstebuiten zodat je de naad niet meer ziet. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het vouwen van de band. Dit doe je door de twee strookjes tricot over elkaar heen te leggen in de vorm van een kuis. Nu vouw je de linker bovenkant van het kruis over de rechter onderkant van het kruis. Hetzelfde doe je met de rechter bovenkant van het kruis deze vouw je over de linker onderkant van het kruis. De vier oorspronkelijke uiteinden liggen nu in setjes van twee op elkaar. Dit zorgt voor de leuke twist in de haarband die aan de voorzijde zichtbaar is. Deze twee uiteinden moet je uiteindelijk ook weer over elkaar leggen om ze vervolgens vast te naaien met de naaimachine en klaar is kees.